De kans is groot dat u als advocaat, bedrijfsjurist of legal counsel op enig moment in uw handelspraktijk bewust of onbewust met Engels recht te maken krijgt. Dit terwijl de uitgangspunten, methodiek en terminologie zo anders zijn. Dan is het goed iets van het Engelse recht te weten, zodat u bedacht bent op eventuele valkuilen, de juiste keuzes kunt maken en daar waar nodig de zaak goed voorbereid uit handen kunt geven en blijven volgen. Na Brexit wordt dit alleen maar belangrijker.

Onderwerpen
Joost Maassen geeft regelmatig cursussen aan advocaten, bedrijfsjuristen en legal counsels, die in de praktijk met Engeland te maken hebben, bijvoorbeeld op het gebied van de levering van goederen en diensten, agentuur, distributie, (semi) zekerheden en insolventie. Joost is als Nederlands advocaat en Engels solicitor werkzaam in de grensoverschrijdende praktijk. Dit leidt tot een unieke behandeling van de cursussen, die zich niet alleen beperkt tot het Engelse recht. Joost maakt regelmatig een vergelijking met het Nederlandse recht, staat stil bij het relevante Nederlandse en Engelse internationaal privaatrecht en schets de mogelijke gevolgen van Brexit voor de te behandelen onderwerpen.

Cursussen IVJO
Joost verzorgt onder andere de volgende postacademische cursus(sen) voor het Instituut Juridische Opleidingen:

Engels recht voor Nederlandse advocaten en bedrijfsjuristen in de handelspraktijk.

Brexit na de EU / VK Handels- en samenwerkingsovereenkomst: actualiteiten, gevolgen voor de handelspraktijk en hoe daarmee om te gaan (nog geen datum bekend).

Het IVJO is een door de Nederlandse Orde van Advocaten in het kader van de permanente opleiding erkend opleidingsinstituut.

Bovenstaande cursus(sen) worden zowel via open inschrijving als incompany aangeboden. In het laatste geval wordt de opleiding in samenwerking met de opdrachtgever afgestemd op de opleidingsbehoefte.

Eigen aanbod
U kunt natuurlijk ook direct contact met Joost Maassen opnemen voor een op maat gemaakte cursus.